Welkom bij A bar

A bar is de high-end bar in InterContinental Amstel Amsterdam. Hier komt alles samen van wat zo bijzonder is aan de stad en de omgeving.

A bar brengt als specialiteit klassieke cocktails met een moderne twist. De basis van het assortiment bestaat uit een breed scala aan Nederlandse destillaten, geleverd door verschillende Hollandse en Amsterdamse destilleerderijen. Er is nauw samengewerkt tussen de bar en de keuken om essentiële componenten voor de cocktails te maken. Siropen van specerijen of vruchten bijvoorbeeld, maar ook verschillende infusies, garneringen of zelfs ‘fat washes’.

Het concept van de bar en de cocktails draait om Nederlandse destillaten. Deze producten vormen de basis voor onze cocktailkaart. Een kaart die geïnspireerd is op Amsterdam en de verschillende stadsdelen. Uit elk van de acht Amsterdamse stadsdelen staat één buurt centraal als inspiratie voor de verschillende cocktails. Iedere buurt heeft zijn eigen identiteit en dit laten we dan ook in de cocktail naar voren komen. Bier uit de Heinekenbrouwerij voor de Pijp, rooibosthee voor de Transvaalbuurt, zoethout voor de Houthavens.